diumenge, 29 de gener del 2012

Dites, refranys, endevinalles i embarbussaments

La millor forma d'aprendre la llengua es practicar-la i per això cal conèixer una serie de recursos que ens seran de gran utilitat a l'aula.


En primer lloc les dites i refranys ens servixen per tal de conèixer nou vocabulari. Aquests es diuen sempre en un context concret en el que està relacionat la dita o refrany. "La velleta refranyera" recull diversos refranys i dites de la nostra llengua, l'autor d'aquest llibre es l'alcoià Jordi Raül Verdú. Al següent enllaç  també hi han diverses dites i refranys populars.





Les endevinalles son enigmes dirigits principalment als mes menuts. Els xiquets tenen que resoldre l'enigma amb l'ajuda de pistes que ens dona la pròpia endevinalla.  Joan Antoja i Anna M. Matas ens presenten els següents llibres, dirigits a xiquets i xiquetes, en el que es recullen diverses endevinalles.


També es pot jugar a través de la pagina web del llibre.



Per la seua banda, els embarbussaments serveixen per a practicar la pronunciació, ja que la seua principal característica es la dificultat per a reproduir-les. Una forma divertida d'aprendre a pronunciar correctament.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada